Registrujte sa do vernostného programu SANTINI ešte dnes a získajte extra zľavu až 10% na vaše nákupy! 💙

Opaľovanie: Kľúč k zdravej a krásnej pokožke

Leto je tu as ním aj čas strávený na pláži, pri bazéne alebo v prírode. S prvými lúčmi letného slniečka prichádza aj túžba po krásne opálenej pokožke. Lenže také slnenie môže našu pokožku aj poriadne potrápiť. Správna starostlivosť o pokožku počas opaľovania je preto zásadná pre jej zdravie aj krásu. Opaľovanie však nemusí hneď znamenať poškodenie pokožky, pokiaľ zvolíte správne produkty a postupy. Ako sa správne opaľovať a aké produkty vám k tomu pomôžu?

OPALOVÁNÍ (2)

Štýlová starostlivosť

Ak chcete získať dokonalé opálenie a zároveň chrániť svoju pokožku, naneste opaľovací prípravok aspoň 20 minút pred pobytom na slnku. Použite dostatok opaľovacieho prípravku (asi dve polievkové lyžice pre celé telo) a aplikujte ho rovnomerne na všetky odkryté časti tela, vrátane uší, krku, priehlavkov a pier. Opakujte každé dve hodiny a po každom plávaní či potení. Slnečné lúče bývajú najsilnejšie medzi 10:00 a 16:00 hodinou, v tom čase sa snažte zdržiavať skôr v tieni, alebo ako dodatočnú ochranu pred silnými slnečnými lúčmi dolaďte svoj letný look klobúkom a slnečnými okuliarmi.

Zvoľte správny produkt

Správne opaľovanie začína prípravou pokožky. Dôležitý je nielen výber vhodného ochranného faktora, ale aj typ opaľovacieho produktu. Na celodenný pobyt na slniečku je ideálne mlieko na opaľovanie alebo opaľovacia pena. Mlieko aj pena na opaľovanie sú ľahké, ľahko sa nanáša a poskytujú spoľahlivú ochranu.

Opaľovacie mlieko je obľúbenou stálicou medzi opaľovacími produktmi. Poskytuje účinnú ochranu proti UV žiareniu, jeho ľahká textúra sa ľahko vstrebáva a často býva obohatené o príjemnú vôňu. Pokiaľ aj vy patríte medzi jeho priaznivcov, určite si zamilujete Opaľovacie mlieko s BIO arganovým olejom SPF 30 SUN VITAL, ktoré vďaka obsahu arganového oleja chráni pokožku pred vysušením a urýchľuje jej zhnednutie. 

Opaľovacia pena SUN BRONZ SPF 50 s perleťovým efektom je ideálna na ochranu a rozjasnenie vašej pokožky. Táto ľahká pena sa ľahko rozotiera a zanecháva pokožku jemnú a podporuje bronzové opálenie pleti. Je perfektnou voľbou pre tých, ktorí chcú kombinovať vysokú ochranu pred UV žiarením s luxusnou starostlivosťou o pleť.

OPALOVÁNÍ (5)

 Žiarivý lesk s opaľovacími olejmi

Široký výber nájdete aj medzi obľúbenými opaľovacími olejmi. Opaľovací olej SUN BRONZ SPF 6 s trblietavým efektom - Piña Colada je ideálny pre tých, ktorí už majú základné opálenie a chcú zvýrazniť bronzovú farbu svojej pokožky. Pre strednú ochranu zvoľte Opaľovací olej SUN BRONZ SPF 20 - Maracuja. Opaľovacie oleje sa ľahko aplikujú a zanechávajú pokožku jemnú a hydratovanú.

Pre každý typ pleti a plánovanú dobu pobytu na slniečku je vhodný iný ochranný faktor. Napríklad Suchý opaľovací olej SUN BRONZ SPF 50 v spreji je ideálny pre citlivú pokožku a dlhý pobyt na slnku. Tento olej na opaľovanie nielen chráni, ale aj intenzívne hydratuje a regeneruje pokožku.

OPALOVÁNÍ

 

Hity sezóny

Pokiaľ hľadáte produkt, ktorý vašu pokožku nielen ochráni, ale aj rozjasní, vyskúšajte Rozjasňujúce opaľovacie maslo SUN BRONZ SPF 15 s trblietavým efektom - Maracuja. Toto maslo na opaľovanie navyše obsahuje zmes trblietavých pigmentov, ktoré dodajú vašej pokožke žiarivý vzhľad. Vďaka obsahu maracuju je pokožka navyše krásne voňavá.

 

OPALOVÁNÍ (1)

 Horúcou novinkou medzi opaľovacími produktmi sú pre túto sezónu opaľovacie vody. Pre rýchlu a jednoduchú aplikáciu je tu Opaľovacia voda SUN BRONZ s trblietavým efektom - Chocolate ponúka rýchlu a jednoduchú aplikáciu. Tento produkt je ideálny pre tých, ktorí chcú dodať svojej pokožke jemný lesk. Osviežujúca hydratačná voda posilňuje prirodzený proces zhnednutia kože a zároveň dodáva pleti živý a zjednotený vzhľad vďaka zmesi pigmentov s trblietavým efektom.Voda sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný film.

Hydratácia je kľúčová

Po opaľovaní je dôležité pokožku hydratovať a regenerovať. Ideálnou voľbou je Mlieko po opaľovaní SUN BRONZ s kyselinou hyalurónovou, ktoré hlboko hydratuje a upokojuje pokožku. Pre extra osvieženie vyskúšajte Gél po opaľovaní SUN BRONZ s Aloe vera, ktorý pokožku príjemne chladí a regeneruje. Nezabudnite tiež piť dostatok vody, aby bola vaša pokožka hydratovaná aj zvnútra.

 

OPALOVÁNÍ (4)

 

Správna starostlivosť o pokožku počas leta je kľúčom k jej zdraviu i kráse. Výber správnych produktov vám pomôže dosiahnuť krásne opálenie bez rizika poškodenia pokožky. Vyskúšajte naše opaľovacie produkty a užite si leto naplno!