Registrujte sa do vernostného programu SANTINI ešte dnes a získajte extra zľavu až 10% na vaše nákupy! 💙

Ako si vybrať parfum

Nepreberné množstvo vôní a značiek. Dnes trh ponúka skutočne širokú ponuku parfumov a toaletných vôd. Ako vybrať parfum, ktorý vás uchváti a dokonale vystihne váš štýl? Poďme sa spoločne zorientovať vo svete vôní a nájsť parfum, ktorý vám dokonale „padne“!

Ľahkosť aj ťažkost výberu

Delenie vôní sa obvykle vykonáva na základe ich hlavných zložiek a intenzity. Všeobecne rozlišujeme vône na ľahké a ťažké.
Ľahké vône sú spravidla svieže, ovocné alebo kvetinové a evokujú onen spomínaný pocit ľahkosti. Volí sa predovšetkým na denné nosenie a teplejšie počasie.
Ťažké vône bývajú intenzívnejšie a sofistikovanejšie, ideálne na večerné príležitosti alebo chladnejšie obdobie. Vyznačujú sa bohatými tónmi pižma, korenia, kože a dreva. Vône s týmito zložkami môžu pôsobiť zmyselne a tajomne. Ako vybrať správny parfum teda závisí nielen na vašom osobnom vkuse, ale aj na príležitosti a ročnom období, pre ktoré je parfum určený.

3_1

Tri kľúčové zložky parfumu

Kompozícia parfumu sa skladá z troch častí. Prvá je „hlava parfumu“, ktorú cítime ihneď a ktorá nám pomáha určiť hlavný charakter vône, napríklad kvetinový alebo ovocný. Po chvíli sa prejaví „srdce parfumu“, ktoré sa rozvíja niekoľko minút po aplikácii a určuje hlavný charakter vône na niekoľko hodín. Kompozíciu uzatvára „základ parfumu“, ktorého vôňa je najtrvalejšia a môže pretrvávať niekoľko hodín, ale aj dní, pričom sa mieša s prirodzeným pižmom každého jednotlivca.

Citrusové, ovocné a kvetinové tóny ľahkých vôní

Omamná aróma kvetov a svieže tóny citrusového ovocia. Iste si hneď vybavíte, ako krásne vonia! Tieto parfumy sa skvele hodia pre ženy, ktoré preferujú prirodzenosť a ľahkosť v každodennom živote. Ich nositeľky bývajú aktívne, spoločenské, otvorené a priateľské. Perfektne doplní každý ležérny a neformálny outfit, pristane letným šatám, džínsom aj športovému oblečeniu. Sú vhodné na každodenné nosenie aj do spoločnosti.

6

Vôňa Julvien je ideálna pre každú ženu, ktorá chce zdôrazniť svoju nežnosť a nevinnosť, ale zároveň poukázať na istú dráždivosť a zmyselnosť, ktorú rafinovane skrýva.5

Hlavné znaky vône Grandeza sú mladosť a vitalita. Oboje je len nastavenie našej mysle, ktoré táto vôňa skvele podporí!

Vôňa drevitá, korenistá a orientálna

Na druhej strane spektra sú ťažké vône. Sú ideálne pre ženy, ktoré sa neboja upútať pozornosť a chcú vyjadriť svoju silnú a sebavedomú povahu. Zvolený parfum často odráža ich životné skúsenosti a rafinovaný vkus. Drevité, orientálne a korenisté tóny, ktorými sa ťažšie vône vyznačujú, vyzdvihnú každý spoločenský odev, večerné šaty aj luxusné vrecko sofistikovane zakomponované v neformálnom outfite. Tajomnosť, príťažlivosť a osobné kúzlo – presne toto v sebe ukrývajú ženy, ktoré rady siahnu po ťažších vôňach.

7

Orientálne santalové drevo zanecháva dojem tých najlákavejších možností. Zmyselná a páliaca vôňa parfumu Ginevra sa stane vašou novou závislosťou!

4_1

Návyková, kvetinovo-ovocná variácia s drevito-orientálnym podtónom. Parfum Bela je vhodný na každodenné používanie, ale aj na slávnostné príležitosti.

Dúfame, že vám tento článok pomôže v tom, ako si vybrať parfum a nájdete taký, ktorý vás očarí už pri prvom privoňaní a dokonale vystihne váš unikátny štýl.

V našej ponuke nájdete parfumy z francúzskych esencií - inšpirované parfumy ikonických vôní. Prajeme šťastný výber!